Pécsi Tudományegyetem

Kancellária
Pályázat- és Projektmenedzsment Igazgatóság

 

EFOP-2.2.0-16-2016-00003

Nyomtatóbarát változatPDF változat

 

Projekt Azonosító

EFOP-2.2.0-16-2016-00003

Projekt neve

Egységes ápolási eszközpark fejlesztése

Projektmenedzser, elérhetőségek

Dudás Kószó Katalin, dudas.katalin@pte.hu, +36308998812

Projekt teljes költségvetése

458.792.328 Ft

Projekt időtartama

2017.02.01-2019.06.30.

 

A pályázat céljai:

1. az egészségügyi ellátás során végzett ápolási tevékenység hatékonyságának növelése;

2. a szükséges ápolási idő lerövidítése;

3. az ápolási tevékenység színvonalának növelése

4. a betegek életminőségének javítása;

5. az egészségügyi szakdolgozók mentális egészségi állapotának javítása

6. az egészségügyi szakdolgozók kompetenciáinak fejlesztése, megelégedettségük növelése.

 

A fejlesztés célkitűzése, hogy a PTE-n az ápolási infrastruktúra korszerűsítése révén hozzájáruljon a keringési betegségek, elhízás, cukorbetegség, krónikus légzőszervi-, mozgásszervi- és daganatos betegségek kezeléséhez.

A PTE-n olyan egységes eszközpark kialakítása fog megvalósulni, amely elősegíti a betegek hely- és helyzetváltoztatását, csökkenti az ápolók fizikai terheit, hozzájárul az eszközök egymással történő kompatibilitásának megteremtéséhez, a betegbiztonsághoz és a betegek és hozzátartozók elégedettségéhez.

Az ápolási eszközpark fejlesztés során nagy hangsúlyt fektetünk arra is, hogy növekedjen az egészségügyi ellátás során végzett ápolási tevékenység hatékonysága, csökkenjen a szükségtelenül igénybevett ápolás, javuljon az ápolási tevékenység színvonala.

Különösen nagy gondot fordítunk az esélyegyenlőség és az ellátás minőségének javítására az aktív és krónikus ellátást nyújtó osztályokon, a szakszerű betegápoláshoz és annak színvonalának emelkedéséhez, áttételesen pedig növelje az ellátott betegek komfortérzetét és az egészségügyi személyzet elégedettségét.

A fejlesztés keretében egy olyan informatikai alkalmazás modul kialakítása is támogatott, mely alkalmas az eszközállomány komplex nyilvántartására, összetételének vizsgálatára, az eszközállomány állagának, használhatóságának, valamint kapacitás-kihasználásának elemzésére.

 

You shall not pass!