Pécsi Tudományegyetem

Kancellária
Pályázat- és Projektmenedzsment Igazgatóság

 

A PTE az Oslói Egészségügyi Technológiai Fórumon

Nyomtatóbarát változatPDF változat

 

                                                                                                                           

A projekt keretén belül az Osloban megrendezésre kerülő Egészségügyi Technológiai Fórumon nyílt lehetősége részt venni a Pécsi Tudományegyetem képviseletének. A Fórum alkalmával számos előadáson való részvétel, valamint kórházlátogatás valósult meg. A betegazonosítási rendszerek piacán megjelenő digitális újítások és legmodernebb technológia bemutatása hozzájárulhat a hazai rendszerek továbbfejlesztéséhez, valamint a színvonalasabb kezelések megvalósításhoz. A digitális megoldások alkalmazása racionalizálja a munkavégzést, valamint csökkent számos kockázatot a betegellátás területén. Jelenleg az Oslói Egyetemi Kórházban már használt MR (kevert valóság) alkalmazása lényegi előrelépést jelent a diagnosztika területén. A bemutatásra kerülő rendszer lehetővé teszi az akár országhatárokat átívelő konzultációkhoz elengedhetetlen egy időben történő modellezést.

Szervezetről:

Egy többlépcsős integrációs folyamat eredményeképpen létrejött a Pécsi Tudományegyetem, amely mára az ország egyik legnevesebb, regionális vezető szereppel bíró egyetemévé vált, ahol tíz karon a felsőoktatás teljes spektrumán magas színvonalú képzés folyik. Az oktatás és a kutatás mellett meghatározó jelentőségű tevékenysége a gyógyítás; a karokon folyó egészségügyi szakemberképzés mellett a Klinikai Központ a régió lakosságának járó- és fekvőbeteg-ellátását végzi.

Norvég Alapok és az EGT Alapok:

A projektet finanszírozó Norvég Alapok és az EGT Alapok révén, Norvégia hozzájárul a társadalmi és gazdasági különbségek csökkentéséhez, valamint a kedvezményezett országokkal való kétoldalú kapcsolatok erősítéséhez Európában.

 

Sajtóközlemény

Részletes proglamleírás

Galéria

 

HU12-0014-Action 2-2016
Projekt összköltsége: 2 261 600 Ft

Egészségügyi Technológiai Fórum időpontja: 2017.10.10.-10.14.

Kapcsolattartó: Nagy Ders
Email cím: nagy.ders@pte.hu

Pécsi Tudományegyetem
Telefonszám: +36 (72) 501 500
Honlap címe: www.pte.hu

rovat: 
You shall not pass!