Akadálymentes verzió

Pécsi Tudományegyetem

Kancellária
Pályázat- és Projektmenedzsment Igazgatóság

 

TÁMOP-4.1.2.E-15/1/KONV-2015-0003

Nyomtatóbarát változatPDF változat

 

Sporttudományi képzés fejlesztése a Dunántúlon 2015

2015. júniusában a Pécsi Tudományegyetem a Nyugat-magyarországi Egyetemmel konzorciumban indította el új sporttudományi projektjét. A pályázat célja a sporttudományi és a kapcsolódó tudományok területén meglévő szakok módszertanának és tananyagának fejlesztése, új mesterszakok tananyagának és módszertanának kialakítása, valamint hazai és nemzetközi hálózatosodás elősegítése a kutatás és képzés területén.

 

 

 

A sporttudománynak és szakemberképzésnek a társadalmi munkamegosztásban elfoglalt helyéből adódóan érdemben reagálnia kell a negatív társadalmi jelenségekre. A fejlesztések során a projekt tartalmi és gyakorlati megújuláshoz kíván hozzájárulni, a sportszakember-képző intézmények szellemi kapacitásának felmutatásával. A sporttudományi képzések körének és a sportszolgáltatások kiszélesítésével a hallgatók körében egyre népszerűbbé válnak a különböző egészségmegőrzéshez valamint sporttevékenységekhez kapcsolódó tevékenységek.

 

A projekt célja:

 

  • Képzések fejlesztése, új képzések tananyagainak és módszertanának kidolgozása, feltételrendszerének megteremtése, képzési helyek (tagozatok, karok) képzési profiljának átalakítása, fókuszálása a sporttudomány és kapcsolódó természet- és társadalomtudományi képzésekben
  • A felsőoktatási intézmények által nyújtott sportszolgáltatások hatékonyságának növelése a szolgáltatások koordinációja, koncentrációja révén.
  • Helyi- és regionális társadalmi programok kidolgozása.
  • Korszerű sportegészségügyi felsőoktatási szakirányú továbbképzési program kialakítása.
  • Hazai és nemzetközi kutató teamek létrehozása.
  • Hazai és nemzetközi kutatói és szolgáltatói hálózatok kialakítása.
  • Pilot kutatási programok lebonyolítása.

 

You shall not pass!