Akadálymentes verzió

Pécsi Tudományegyetem

Kancellária
Pályázat- és Projektmenedzsment Igazgatóság

GINOP-2.2.1-15-2017-00063

Nyomtatóbarát változatPDF változat
Projekt címe: 
Kórházi higéniai kontrolling rendszer kutatás fejlesztése
Támogató alap: 

 

Projekt Azonosító

GINOP-2.2.1-15-2017-00063

Projekt neve

Kórház higiéniai kontrolling rendszer kutatás fejlesztése

Szakmai vezető

Dr. Oláh András

Projektmenedzser, elérhetőségek

Latyák Helga, latyak.helga@pte.hu, +36(30)206-4713

A szerződött támogatás összege

448 939 410 Ft (ebből a Pécsi Tudományegyetem támogatási összege 99 895 240 Ft)

A támogatás mértéke (%)

100%

Projekt időtartama

2017. 09. 01. – 2021. 08. 31.

Támogató alap

ERFA

Együttműködő partnerek

Főpályázó: PQS International Hungary Kft.
Konzorciumi partnerek: Pécsi Tudományegyetem, InPhone Kft.

 

A PQS International Kft, mint konzorciumvezető a hazai kórház higiéniai piac meghatározó szereplője, több mint 600 főt foglalkoztat, köztük a projektben releváns szerepet játszó higiéniai szakértőket, mérnököket, fejlesztőket, rendszerüzemeltetőket és a tesztelésekbe bevonható személyzetet. 

A projekt keretei között egy olyan, a kórház-higiéniai protokollok megvalósulásának kontrollját biztosító eszközrendszert hozunk létre, amely kifejezetten a hazai egészségügyi viszonyok és adottságok keretei között tudja betölteni funkcióját. 

A projekt során tervezett műszaki megoldás főbb elemei a következők: 

- Azonosító badge: Az egészségügyi szakszemélyzet által hordható eszköz, amely automatikusan azonosítja a felhasználót a fertőtlenítő adagoló berendezések használatakor, illetve szükség esetén más helyzetekben. 

- Fertőtlenítő adagolókhoz szerelt szenzorrendszer: Vezeték nélkül működő, bluetooth 4.0 low energy szabvány szerint működő adattovábbító modulokból felépülő szenzorrendszer, amelyek segítségével a badge visszaigazolja az adagoló használatának tényét. 

- Broadcast alapú üzenet protokoll kialakítása: A kórházon belül az egyes eszközök közötti kommunikációt biztosító technológia és broadcast-en alapuló, energia- és költséghatékony technológia. 

- Adatfeldolgozó rendszer: Az összegyűjtött adatok feldolgozását, összegzését, kezelését végző szerver oldali központi adatbázis és szoftverrendszer. 

- Kórházi BI rendszer: Az adatokra épülő felhasználói felületek és másodlagos adatfeldolgozó szoftverrendszer összessége, további management és információs lehetőségekkel. 

A tervezett rendszer segítségével a kórházi higiéniás folyamatok követhetővé válnak, amelynek segítségével minden eddiginél magasabb színvonalon biztosítható e folyamatok minősége. Ez közvetlenül járul hozzá a közegészségügyi ellátás színvonalának, működési biztonságának és áttételesen finanszírozási biztosíthatóságának növeléséhez, átfogó társadalmi problémák aktív kezelését lehetővé téve. 

 

Menedzser: 
Archív: 
You shall not pass!